گزارش خبری
مرحله فینال و اختتامیه سومین دوره لیگ ملی نوآوری دانشگاه فردوسی مشهد به همت انجمن های علمی دانشجویی و گروه نوآوری دانشگاه فردوسی مشهد در تاریخ 25 اردیبهشت ماه 1400 همزمان با روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی برگزار گردید.
سومین دوره لیگ ملی نوآوری دانشگاه فردوسی مشهد در سال 1399 با مشارکت و همکاری انجمن های علمی دانشجویی و گروه نوآوری دانشگاه فردوسی مشهد در راستای ایفای رسالت خود به منظور کشف و جذب استعدادهای دانشجویان و آحاد جامعه و پرورش و هدایت این استعداد ها آغاز گردید.
در فراخوان ابتدایی بیش از صد ایده تایید شده به دبیرخانه لیگ ارسال و سپس ایده های دریافت شده تحت داوری های تخصصی قرار گرفتند و از میان آنها 47 ایده که حد نصاب امتیاز لازم را کسب نموده بودند به مرحله پیش شتابدهی راه یافتند.
در دوره پیش شتابدهی با شناسایی سطح شرکت کنندگان و صاحبان ایده ها ، کارگاه های تخصصی در زمینه های کسب و کار و پرورش ایده و نگارش بوم کسب و کار به صورت فشرده در مدت زمان 2 ماه برای شرکت کنندگان برگزار گردید و پس از آن صاحبان ایده وارد مشاوره های فردی در زمینه رفع ایرادات احتمالی ایده و پرورش آن جهت آمادگی در مرحله فینال سومین دوره لیگ ملی نوآوری گردیدند.
مرحله فینال سومین دوره لیگ ملی نوآوری دانشگاه فردوسی مشهد با حضور 47 تیم از سراسر کشور در سه گروه تخصصی فنی و مهندسی، کشاورزی و علوم انسانی برگزار گردید. در این مرحله تیم ها در حضور داوران دانشگاهی و همچنین نمایندگان شتابدهنده های استان خراسان رضوی به دفاع از ایده و بوم کسب و کار خود پرداخته و در نهایت تیم های برگزیده فینال سومین دوره لیگ ملی نوآوری دانشگاه فردوسی مشهد انتخاب و اعتبار اجرای طرح به آن ها تخصیص یافت.
این مرحله با سرمایه گذاری 120 میلون تومانی دانشگاه فردوسی مشهد و همچنین سرمایه گذاری گسترده شتابدهنده های خراسان رضوی بر روی ایده های برگزیده به پایان رسید.
اختتامیه سومین دوره لیگ ملی نوآوری در همین روز و با حضور ریاست دانشگاه فردوسی مشهد، جناب آقای دکتر کافی و سایر مدیران و مسئولین دانشگاهی و نمایندگان شتابدهنده های همکار در این دوره و صاحبان ایده ها برگزار گردید.
در ابتدا جناب آقای دکتر کافی رئیس دانشگاه فردوسی مشهد ضمن عرض خیرمقدم به تیم های شرکت کننده اظهار کردند: نوآوری از عرصه های جدیدی است که به آن ورود پیداکرده ایم. باتوجه به اینکه دانشگاه به دنبال بین المللی کردن و مسئولیت سازی اجتماعی است پس در این حوزه سرمایه گذاری می کند و قصد دارد سهم خود را در عرصه بین المللی و ملی عرضه کند.
دکتر کافی ادامه داد: ضمن تشکر از مجموعه انجمن های علمی دانشجویی و گروه نوآوری دانشگاه فردوسی مشهد امید دارم سال به سال این ایده ها افزایش پیداکند تا کشور بتواند از این ایده ها بهره ببرد.
سپس جناب آقای دکتر بهرامی معاون محترم پژوهش و فناوری دانشگاه فردوسی مشهد به بیان فرآیند و اهداف لیگ نوآوری دانشگاه فردوسی مشهد پرداخته و لزوم پرداختن به مباحث نوآوری و حمایت از استعداد های انسانی را یادآور شدند.
در بخش بعدی برنامه تیم های برگزیده در حوزه فنی مهندسی، کشاورزی و علوم انسانی معرفی شدند.
در انتهای برنامه، رئیس گروه نوآوری دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: نیاز است واژه نوآوری متناسب با نیازهای جامعه بازتعریف شود و نوآوری تنها در حوزه فناوری معنا ندارد؛ بلکه در دیگر حوزه ها هم می توان از آن بهره گرفت.
دکتر سلیمی ادامه داد: همانطور که تجربه های جهانی نشان می دهد که نوآورانه اندیشیدن راه حلی درست است برای رسیدن به هدف هایی که نیاز است در بازه زمانی کوتاه تر به دست آید.